Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Minden segítség jól jön a családnak

2009. január 15. csütörtök, 01:47
Dénesfa–Maglód - Beteg ikerlányaik gyógyításához olvasóink segítségét kéri egy maglódi család. Fehér István és családja Dénesfán építkeznek, szeretnének mielőbb a rábaközi faluba költözni.

Valamivel több mint egy éve mutattunk be egy négygyermekes, maglódi családot, amely Dénesfára költözne. Fehér István, a családfő akkor lelkesen beszélt a jövőről, az építkezésről, a dénesfaiakról, akik szívélyesen fogadták őket. Most azonban szomorú, segítséget kérő levél érkezett az édesapától szerkesztőségünkbe. Ikerlányai betegek, gyógyíttatásuk sok pénzbe kerül.

– 2007 tavaszán születtek meg súlyosan károsodott ikerlányaink – írta Fehér István. – Gyermekeink speciális ellátása és gyógykezelése nagy terhet ró az egész családra lelkileg is és anyagilag is. Emese és Rebeka állapota sokat romlott. Már nem képesek szájon át táplálkozni, csak a testükbe bevezetett gasztrotubus segítségével. A szerkezetnek köszönhetjük, hogy még közöttünk lehetnek. Mindkét gyermekünk mozgáskorlátozott, hetente több gyógytornájuk van. Létfontosságú műtétek sora vár mindkettőjükre.

Fehér Emese és Rebeka születésük után súlyos állapotba kerültek. Nem volt keringésük és légzésük, gépek tartották őket életben. Ekkor még szüleik sem tudták, milyen betegek maradnak a lányok. Várták, hogy jobban legyenek.

Három hónapot kellett várniuk, mire a kórházból hazavihették őket maglódi otthonukba. Ma már 21 hónaposak és állapotuk továbbra is súlyos. Nem tudnak mozogni, beszélni és szájon át táplálkozni. Tavaly ősszel megműtötték a gyerekeket, úgynevezett gasztrotubust kaptak – csövet vezettek a gyomrukba –, hogy táplálni lehessen őket. A szülők mindent megtesznek, hogy enyhítsenek fájdalmukon és az állapotukhoz képest boldogok legyenek. Mindez azonban nagyon sokba kerül. Több ezer forintot kell fizetniük a gyógytornáért, étkezésüket csak speciális, előre elkészített tápszerrel lehet megoldani. A fecskendők, steril gézlapok, a fertőtlenítők, a vitaminok nem kaphatók közgyógyigazolványra, a teljes árat kell ki fizetniük. Szükségük lenne egy speciális ikerbabakocsira is, hogy édesanyjuknak könnyebb legyen velük a közlekedés.

– Tudjuk, hogy a mi lányainkon kívül is még nagyon sok beteg gyerek van. Mégis arra kérjük a jó szándékú, jólelkű embereket, ha tudnak, segítsenek. Azt szeretnénk, ha Rebeka és Emese élete könnyebb lenne és az állapotuk javulna, vagy legalább elviselhetőbb lenne.


Sok kicsi sokra megy

A család számlán várja a felajánlásokat: OTP Bank, 117-7342501919664. Telefonon a 70/389-6992-es számon lehet elérni Fehéréket.

„Tudjuk, hogy a mi lányainkon kívül is még nagyon sok beteg gyerek van. Mégis, arra kérjük a jó szándékú, jólelkű embereket, ha tudnak, segítsenek."

 

További információ