Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Aktuális adatok

A falu helyzete:

Dénesfa a Kisalföldön, a Rábaköz délnyugati sarkában, Vas megye beékelődésében húzódik meg észak-déli irányban, Győr-Moson-Sopron megye területén.

Területe: 71 ha belterület, 1682 ha külterület

Lakosok száma: 428 fő.

Mezőgazdasági területét vasútvonal érinti, a Csorna-porpáci vonal. A hajdani jól működő állomás helyén már csak egy megálló van. A községet mellékútvonal szeli át, ahonnan 8 km megtétele után érhetjük el a 86. számú, és 20 km után a 85. számú főútvonalakat.

A legközelebbi város a megyében Kapuvár (20 km). A legközelebbi határátkelő Ausztria felé 45-50 km-re van. A megyeszékhelytől, Győrtől 65 km-re, a fővárostól pedig 200 km-re fekszik községünk.

Infrastruktúra:

A község lakóházainak mindegyike rendelkezik árammal és vezetékes ivóvízzel. A vezetékes gáz a lakások kb. egyharmadába van bekötve, előfizetéses telefon kb. 100 lakásban van, a lakók nagy része igénybe veszi a kábeltelevíziós szolgáltatást. Az infrastrukturális szolgáltatás a szennyvíz elvezetését kivéve megoldott. Megoldott a községben a belvíz elvezetése a házak előtti árokrendszerrel.

Községünk jó természeti adottságai, a szép környezet, a nyugati határ közelsége miatt osztrák, német, erdélyi családok vásároltak meg üresen álló házakat. Évente több hetet, hónapot töltenek itt el. Így alakult ki a németországi Hambrückennel olyan jó kapcsolat, hogy az ottani polgármester úr közreműködésével egy már nem használt, de nagyon jó üzemképes állapotban lévő Mercedes típusú tűzoltókocsit ajándékozott a falunak. Szintén testvér-település kapcsolatot ápolunk az erdélyi Harasztkerékkel, több alkalommal meglátogattuk már az ott élőket, 2007 augusztusában 18 fő harasztkeréki fiatalt 5 napig vendégül láttunk Dénesfán.