Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Az önkormányzatoknak joguk van a beruházástól elállni

2011. szeptember 23. péntek, 11:12

Egy új és önálló kerékpáros-pihenőre kifizette volna az önrészt Dénesfa a kistérségi munkaszervezet vezetője szerint.

(A cikk előzményei nem jelentek meg elektronikus formában, azonban községünk weboldalán hamarosan közzétesszük!)

 

– Nem 370, hanem 570 méter annak a már folyó beruházásnak a mérete, mellyel a dénesfai polgármester példálózott – mondta Hámori György, Kapuvár polgármestere, reagálva a tegnap megjelent, Lábaspajta nem épül 7 millióért című írásunkból Takács Lajos polgármester szavaira. – Kapuvár esetében húszmillióból 570 méter hosszban, 3,6 méter szélességben járda és kétsávos kerékpárút épül – fogalmazott a kapuvári polgármester.

 

– A Kapuvár–beledi Kistérség Többcélú Társulása konzorciumi partnerként részt vesz az Aktív turisztikai pályázatban. Dukai Tibor, a kistérség munkaszervezeti vezetője hangsúlyozta, a polgármestereket folyamatosan tájékoztatták a pályázattal kapcsolatos információkról, így a várható költségekről, az önrész összegéről. Dukai Tibor szerint a konzorcium vezetőpartnere a közbeszerzést szabályosan lebonyolította.

A győztes pályázó egy budapesti és soproni cégből álló konzorcium lett. A munkaterületeket a kivitelezőnek átadták, ekkor a polgármesterek észrevételt nem tettek. – Később Takács Lajos sokallta a települését érintő önrész összegét, azonban szóban úgy nyilatkozott, ha falujában nem a meglévő építmény bővül, hanem egy új kerékpáros-pihenő, akkor hajlandó a költségvetésben szereplő önrészt megfizetni – mondta Dukai Tibor. Kifejtette még, a programban részt vevő önkormányzatoknak joguk van a beruházástól elállni.

– Ha Dénesfa önkormányzata úgy határoz, hogy kilép a turisztikai projektből, helyette több önkormányzat már jelezte, szívesen részt venne a programban.

 

 

További információ