Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Szolgáltatások

A faluban 2 vegyeskereskedés, és 2 italbolt található.

A tanulók szerződéses iskolabusszal járnak Cirákra, Beledre, Kapuvárra.

Az önkormányzat napközi otthonos óvodát muködtet, ahol az óvodás korú gyermekek étkeztetése megoldott. Gyermekeken kívül még 20-25 felnott veszi igénybe az étkezést vagy az étel kiszállítását.

Beled községbol jár át rendelni heti két alkalommal a háziorvos, aki a betegeket a község orvosi rendelojében látja el. Heti egy alkalommal a gyermekorvos is rendelést tart a faluban. Védőnői szolgálat is muködik.

Szakorvosi rendelések, kórházi ellátások Kapuváron vehetok igénybe. A község lakóinak gyógyszerszükségletét a beledi, répcelaki gyógyszertárak biztosítják a legközelebbi távolságban (7- 8 km). Orvosi ügyelet jelenleg Kapuvárról veheto igénybe.

A faluban postahivatal található. Az önkormányzat megegyezett a Magyar Posta Zrt.-vel, így Dénesfán csak részben, helyhez kötve vezették be a mobilposta szolgáltatást.

Egyik legújabb, mégis nagyon jelentékeny, ingyenesen igénybevehető szolgáltatás a falugondnoki szolgálat. A településünkön élő emberek a hátrányok miatt csak nehezen tudták intézni ügyes-bajos dolgaikat, a községből nehezen mozdultak ki, csak halaszthatatlan dolgok intézése miatt. A község területén áthaladó buszjáratok időhöz kötöttek, a vasútállomás pedig messze van a falutól, sokan nem merték vállalni az utazást betegségük, korlátozottságuk miatt. Ezt a tényt ismerve a falu pályázatot nyújtott be egy falugondnoki szolgálatra és az azt kiszolgáló jármu vásárlására, hogy ezáltal is enyhítsen a fentebb említett gondokon. A sikeres pályázat útján a cél megvalósulhatott 2003. december 12-én ünnepélyes keretek között került átadásra a falugondnoki busz Hövej községben.

Kiépítésre került a kábeltelevíziós rendszer 14 magyar és 9 idegen nyelvű csatornával.

Községünkben könyvtár működik, a könyvtári helységben pedig számítógépek (E-pont Magyarország) állnak az érdeklődők szolgálatára. A számítógépeket részben hambrückeni segítséggel, részben pályázat, részben pedig saját erőből teremtette elo a falu önkormányzata.

2006 nyarán került felavatásra a "Vadgesztenye" vendégszálló, mely 15 személy számára képes összkomfortos szálláslehetőséget nyújtani.

2007 őszén alakult meg a Platán Nyugdíjasklub, melynek célja összefogni az idősebb korosztályt, különböző programokkal segíteni hogy idejüket kellemesebben töltsék.