Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Erdélyi rádiónak nyilatkozott a dénesfai polgármester

2013. július 30. kedd, 18:41

Dénesfa és a Rábaköz hírét vitte Erdélybe, a Marosvásárhelyi Rádióba Takács Lajos polgármester.

A riport meghallgatható a Marosvásárhelyi Rádió honlapján a következő linkre kattintva:
http://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/vendegsegben_a_marosvasarhelyi_radio/vendegsegben_akosfalvan_maros_megye_.html

A marosvásárhelyi közszolgálati rádiónak adott interjút a közelmúltban Takács Lajos dénesfai polgármester. A rábaközi község küldöttsége testvérfalujukban, Harasztkeréken vendégeskedett éppen, amikor a Vendégségben című rádióműsor stábja megérkezett a településre.

Takács Lajos a Kisalföldnek elmondta: a két község kapcsolatáról, a kapcsolat tartalmáról faggatta a riporter. Kérdésekre válaszolva kifejtette: a 2000-es évek elején találkoztak először a két falu vezetői. Azóta gyakorlatilag minden évben szerveznek utazást Erdélybe a dénesfaiak, ötven-hatvan fős csoporttal.

Takács Lajos a beszélgetésben megjegyezte: élő és szép kapcsolat alakult ki az elmúlt több mint egy évtized alatt. Barátságok szövődtek, megismerték egymás kultúráját, hagyományait, és anyaországi vállalkozók is találtak partnerekre Erdélyben. A községvezető úgy nyilatkozott, nagy lehetőségeket lát abban, hogy a fiatalok, a diákok is egyre erősebben kötődnek egymáshoz. Arra is kitért, hogy a jó dolgokat, tapasztalatokat igyekeznek átvenni egymástól. Például a közigazgatásban vagy a sportéletben. Az sem mellékes, tette hozzá, hogy az anyaországi látogatók felkereshetik Erdélyben a magyarság múltjához kapcsolódó történelmi emlékhelyeket, nem is beszélve Erdély természeti értékeiről.

A riport meghallgatható a Marosvásárhelyi Rádió honlapján a következő linkre kattintva:
http://www.marosvasarhelyiradio.ro/musorok/vendegsegben_a_marosvasarhelyi_radio/vendegsegben_akosfalvan_maros_megye_.html

További információ