Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Újabb Erdélyi család tett állampolgársági esküt

2013. március 19. kedd, 09:03

Újabb erdélyi család lett hivatalosan is magyar Dénesfán. A harasztkeréki Veres Ervin feleségével és két fiával együtt tette le az állampolgársági esküt.

Veres Ervin édesapja, Veres Gáspár még ákosfalvai polgármesterként kezdeményezője volt a települések közti kapcsolat kialakításának, több mint tíz évvel ezelőtt. Azóta számos barátságot szőtt az anyaországi ismerősökkel. Veres Ervinék emiatt döntöttek úgy, hogy Dénesfán írják alá a hivatalos okmányokat.

 - Elmondani nem lehet, amit érzünk. Odabent tudjuk, milyen sokat jelent ez számunkra - mondta a Kisalföldnek a családfő a hétfő délelőtti eskütétel után. - Velem együtt feleségem és fiaim is, Ervin Dániel és Nimród Alpár nagyon készültek erre a napra. Többször jártunk már Dénesfán, igazi barátokra leltünk itt. Úgy számoljuk, hogy néhány hónap múlva ismét ellátogatunk hozzájuk.

Takács Lajos dénesfai polgármester megjegyezte: nemrégiben kapták az értesítést, hogy erdélyi barátaik közül százkilencen szeretnék szintén Dénesfán letenni az állampolgári esküt.

 - Tárt karokkal várjuk őket. A hivatalos ügyintézést elkezdtük, - szeretnénk, ha barátaink már tavasszal aláírhatnák az okmányokat - tette hozzá Takács Lajos

További információ