Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Tiszteletdíjasok a polgármesterek

2010. október 29. péntek, 10:49

A Kapuvár–beledi kistérség polgármestereinek tiszteletdíja jórészt az előző ciklushoz hasonló. Egyes esetekben ez csökkent, de volt, ahonnan nem kaptunk adatot.

A Kapuvár–beledi kistérség településeinek polgármesterei jobbára annyi tiszteletdíjat vesznek fel, mint az előző ciklusban. Az adatok közérdekűek, ám ennek ellenére nem minden településről kaptuk meg azokat.

A kistérség két városában találunk csak főállású polgármestereket. Kapuváron Hámori György bruttó 500 ezer forintos fizetés mellett 20 százalékos költségtérítést vehet fel, míg Beledben Tompáné Balogh Mária fizetése 386 ezer forint, melyhez 15 százalékos költségtérítést szavazott meg a testület.

A kistérség további településeinek polgármesterei mindannyian társadalmi megbízatásban látják el feladatukat. Bruttó béreik a település méretétől is függnek. Mihályiban, Szárföldön, Hövejen és Cirákon 173–173 ezer forintos tiszteletdíja van a polgármesternek. Mihályiban 25 százalék, Hövejen negyvenezer forint a költségtérítés, a ciráki polgármester ilyen jogcímen nem vesz fel pénzt. Vitnyéden a polgármester bruttó tiszteletdíja 220 ezer forint, melyhez 20 százalékos költségtérítés társul. Veszkényben Matzkó János tiszteletdíja 135 ezer forint, 25 százalékos költségtérítéssel. Osli polgármestere 165 ezer forintos tiszteletdíja mellé 38 ezer forintos költségtérítést szavazott meg a helyi testület. Módos Ferenc Himodon 90 ezer forintos tiszteletdíja mellé nem vesz fel egyéb költségtérítést. Ez az összeg kevesebb, mint az előző ciklusban. Ötvös László Gyórón elmondta, évek óta nem vesz fel tiszteletdíjat, polgármesterként csak 33 ezer forintos költségtérítést számol el.

Hasonlóan nem vesz fel tiszteletdíjat (költségtérítést sem) Takács Lajos, Dénesfa polgármestere, aki megjegyezte, testülete is így járt el már az előző ciklusokban is. Edvén Imre László tiszteletdíja 96 ezer forint, 30 százalékos költségtérítéssel, a szomszédos Vásárosfaluban Molnár Sándor 120 ezres tiszteletdíja mellé 20 százalékos térítést kap.

Rábakecöl polgármestere, Tuba Erik elmondta, 135 ezres tiszteletdíjat szavazott meg számára a képviselő-testület, melyhez 30 százalékos költségtérítést kap, ám azt hangsúlyozta, évente három hónapra lemond a tiszteletdíjról. Vadosfán 96 ezer forint az elöljárói díj, melyhez 19 ezres térítést kap a település vezetője, míg Babóton Molnár János 193 ezer forintos díja mellé 30 százalékos költségtérítést számol el.

Kisfaludon nem kaptunk felvilágosítást a polgármester juttatásairól.

 

 

További információ