Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Lakossági hulladékszállítási díjak megállapításával kapcsolatos kifogás

2012. december 27. csütörtök, 10:11

Az energiahivatalhoz intézett levélt teljes szövegét a Cikk címére vagy a bővebben linkre kattintva olvashatják.

Tisztelt Energia Hivatal!

Dénesfa Község Önkormányzata részéről kifogással élünk a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2013. évre tervezett lakossági hulladékszállítási díj megállapításával kapcsolatban.

2012. december 31-éig a Rekultív Hulladékgazdálkodási Kft. szállítja településünkről szerződés alapján a szilárd hulladékot. Január 1-től ugyanakkor - területi beosztás szerint - a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás jogosult ezen szolgáltatás ellátására. Az előzetes tájékoztató alapján, mindenféle költségkalkulációt nélkülözve tájékoztatott bennünket a Társulás, hogy január 1-től a jelenlegi díjakhoz képest 57%-os emelést terveznek a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Projekt kialakítására hivatkozva. Tudomásunk szerint a tervezett cséri hulladéklerakó építése jelentősen elmaradt a tervezett ütemtől, így számunkra értelmezhetetlen a cég ez irányú indokolása. Megalapozatlannak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy 110 literes szeméttároló edénynél a 346 Ft/ürítés + ÁFA díjat jövő évtől 606,30 Ft + ÁFA összegre kívánja emelni a Hulladékgazdálkodási Társulás Sopron és a nagyobb települések asszisztálása mellett. (2012. december 18-án Sopron Város Polgármesteri Hivatalában szinte valamennyi érintett kistelepülés polgármestere ellenezte a tervezett díjemelést.)

Dénesfa Község Önkormányzata részéről kérjük ezért a díjak megállapításában illetékes Energia Hivatalt, hogy a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Társuláshoz tartozó önkormányzatok közigazgatási területén a fentiekben tervezett irreális díjemelést ne fogadja el.

Dénesfa, 2012. december 21.

Tisztelettel:

Takács Lajos
polgármester