Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Kisebb kukáért kevesebb fizetség Dénesfán

2013. június 24. hétfő, 11:52

Hatvanliteres kuka után nem kell a száztíz literes díját kifizetniük a helyieknek.

Az érintett családok már megkapták a szerződést a szolgáltatótól, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-től (STKH).

Korábban olvashatták a falubeliek panaszát a szemétszállításról. A soproni cég ugyanis a családtagok életkora alapján jelölte meg, hogy melyik háztartásban milyen űrmértékű gyűjtőedényt használjanak. Harminckilencen nem írták azonban alá a szerződést. Június elején az STKH vezetése úgy döntött, vége a türelemnek és ezen tulajdonosok kukájából nem is ürítették ki a szemetet. Akkor elküldtük a Kisalföld kérdéseit a cég vezetésének, választ azóta sem kaptunk.

Most úgy látszik, a társaság inkább rövidre zárta a kérdést. Takács Lajos polgármester arról számolt be, hogy a helyiek már a tényleges „szemétmennyiség" utáni díjat fizethetik és erről szól szerződésük is. „Természetesen megnyugodtak a kedélyek. Én már csak azt nem értem, hogy a jogszabályok betartásához miért kell huszonhárom levelet megírnunk és többször is a Kisalföld segítségét kérnünk. Nem lett volna egyszerűbb, ha a szolgáltató rögtön az előírások szerint küldi meg a szerződéseket a fogyasztóknak?" – tette fel a kérdést a dénesfai polgármester.

További információ