Ha kell, tüzelőt és élelmiszert is adnak

2011. december 09. péntek, 12:17

Az önkormányzatok tartós élelmiszerekkel, tűzifával, szükség esetén készpénzzel segítik ki a helyieket. Nemcsak karácsony közeledtével támogatják a rászorulókat, hanem egész éven át.

A rábaközi önkormányzatok nem időzítik az év végi ünnepekre a helyiek segítését, támogatását. A megkérdezett polgármesterek egyhangúan úgy fogalmaztak: egész éven át készen állnak, hogy a hozzájuk fordulók gondjait orvosolják. Hol készpénzzel, hol tűzifával vagy éppen élelmiszercsomaggal.

A dénesfai polgármester, Takács Lajos úgy fogalmazott: egész évben igyekeznek az önkormányzathoz fordulókon segíteni. Még választhatnak is a lehetőségek közül. Vagy tűzifában kérik a támogatást, vagy készpénzben, esetleg más, természetbeni juttatásban. „Külön karácsonyra nem osztunk ajándékot. Létezik azonban nálunk a beiskolázási segély, a gyerekek kaptak Mikulás-csomagot és mindig megtaláljuk a módját, hogyan támogassuk a rászorulókat. Nagy segítség például a falugondnoki szolgálat működtetése. Kéthetente ingyenes járat indul Kapuvárra, de igény szerint máskor is igénybe vehetik a falugondnoki jármű előnyeit. Az sem elhanyagolható, hogy civil szervezeteinket, azaz rajtuk keresztül a helyieket minden évben ötven- és háromszázezer forint közti összeggel támogatjuk" – jegyezte meg Takács Lajos.

Acsalagon szintén tartós élelmiszerrel támogatják a rászorulókat. Szilágyi Andrásné polgármestertől megtudtuk: legutóbb huszonöt mázsa tartós élelmiszert osztottak ki, melyet uniós forrásból, a Budapesti Katolikus Karitászon keresztül kaptak. Tésztát, lisztet, egyéb tartós élelmiszereket vittek így házhoz szállítva a rászorulóknak. Első körben 231-en, legutóbb 252-en részesültek az adományból.

Németh Ottó rábcakapi polgármester érdeklődésünkre elmondta: még nem volt példa arra községükben, hogy valaki tüzelőt kért volna segélyként. Az élelmiszerre talán lenne igény – tette hozzá –, ám ők nem részesültek a pályázattal elnyerhető csomagokból.

Tárnokrétiben a lakásfenntartási támogatást kérték többen is. Ők maximum háromezer-ötszáz forintot kaphatnak. A község idős lakói egyszeri ajándékként ötezer forint készpénzt kaptak idén.


 

 

További információ

Vissza az előző oldalra | Vissza a tetejére