Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Elbúcsúzott a megyei szövetség

2010. december 10. péntek, 20:06

Csütörtökön tartotta évzáróját a megyei labdarúgó-szövetség. A rendezvényen tizenöt sportvezetőt díjaztak „A megye labdarúgásáért” elismeréssel.

Szinte csordulásig megtelt a győri városháza díszterme, ahol évzáróját tartotta csütörtök este a megyei futball-szövetség. Az eseményen a 138 megyei klubból, 129 képviseltette magát.


Az első napirendi pontként Horváth Cs. Attila elnök számolt be a testület vezetését, és természetesen a csapatokat is érintő integrációról. Ahogy arról többször is írtunk, januártól megszűnnek a régiók szövetségeinek önállóságai, az MLSZ egységes irányítást tervez, s minden megyében területi igazgatókat nevez ki.
Ennek első szűrői egyébként  a megyei szövetségek lesznek, a beérkezett pályázatokat közt az elnökségnek sorrendet kell kialakítania, majd javaslattal élhet az MLSZ felé. Győr-Moson-Sopronban hatan pályáztak az igazgatói posztra, ketten időközben visszaléptek, így csütörtökön az elnökség zárt ülésen négy pályázatot vizsgált át. A négy pályázó személye nem titkos, a jelenlegi főtitkár, Tamási Gábor, rajta kívül Birkás Tivadar, Czöndör Péter és Kiss Zoltán nyújtotta be a szükséges dokumentumokat. Az igazgató kinevezése személyesen az MLSZ elnökének kompetenciája lesz, a tervek szerint Csányi Sándor december 27-ig dönt a direktorok személyéről.
Horváth Cs. Attila a jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott, történelmi pillanat előtt áll a hazai, így az amatőr labdarúgás is, hiszen a sportot, ezen belül a  labdarúgást támogató kormány irányítja az országot, s az MLSZ élére is befolyásos, eltökélt üzletember került. Az adótörvények elfogadásával, a sportágba érkező támogatásokkal komoly előrelépés valósulhat meg.
„Büszke vagyok arra, hogy társadalmi elnökként tizenkét éve irányíthattam a megyei szövetséget, büszke vagyok, hogy ennek a közösségnek a tagja lehettem. Minden klubvezetőnek, a csapatoknál tevékenykedő segítőknek, játékosnak köszönöm, hogy a nehéz időszakokban is életben tartották az egyesületeket. A megyénk mindenben élen járt a régiók között, fel lesz tehát a lecke adva az új vezetésnek. Remélem azonban, hogy egy év múlva még jobb körülmények között működhetnek a megyei egyesületek.”
Szakács Imre a megyei közgyűlés elnöke is szót kért, beszédében kiemelte, korábban is nyomon követte a szövetség munkáját, nyolc éve a fair-play bizottság elnökeként tudja, hogy az országban egyedülálló munkát végeztek a testület irányítói.
Tarsoly Csaba az MLSZ elnökségi tagjaként mondta el, hogy új időszak kezdőik a hazai labdarúgásban. Az első lépés  a költséghatékonyabb a struktúra kialakítása, s nagyon sok lehetőséget rejt az új adótörvény. Az, hogy ez milyen eredményt hoz, később derül ki. A labdarúgás közös kincs, amatőröknek, profiknak össze kell fogni, mert együtt könnyebb lehet a jövőt felépíteni.
Nem maradhatott el a már hagyományos elismerések átadása sem. A megyei szövetség 1998 óta minden évben több olyan sportvezetőt díjazott, akik sokat tettek a régió labdarúgásáért. Mivel ebben a formában ez volt az utolsó ilyen díjazás, a megszokott hat helyett tizenöt kiváló sportember, köztük olimpiai bajnok labdarúgók – Horváth Ernő, Káró Ferenc, Keglovich László, Kocsis Imre, Kovács István, Mezei Miklós, Mészáros Sándor, Palotai Károly, Szakács Imre, Szigeti István, Takács Lajos, Tamási Gábor, Tarsoly Csaba, Tóth Péter, Horváth Cs. Attila –  kapta meg az elnökség javaslatára „A megye labdarúgásáért” díjat.
Nem mentek haza üres kézzel a klubok sem, ugyanis szintén a hagyomány részeként a testület megajándékozta az összes csapatot. A kluboknak tavasszal nem kell két mérkőzés játékvezetői díjait kifizetniük, ezen kívül márkás meccslabdákat és szabadidő-garnitúrát is kaptak.
Záróakkordként – szintén az elnökség javaslatára és a klubok képviselőinek egyhangú támogatásával – Horváth Cs. Attilát örökös tiszteletletbeli elnöknek választották meg.
(Szeitz Tibor, Kisalföld)

 


 

 

További információ