Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Dénesfa különdíjas a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programon

2010. május 18. kedd, 20:17
Az Európa Tanács módszere alapján a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezése mellett második alkalommal zárta sikeresen pályázati évadját a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programja hazai megvalósítása.

 

A program irányítói: a TÖOSZ, a Magyar Faluszövetség, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Önkormányzati Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Európa Tanács, a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) és az Energiaklub. A pályázaton idén a meghirdetett három kategóriában Mohács, a XI. kerület (Újbuda) és Alsómocsolád egy-egymillió forintos pénzjutalomban részesült.

A „Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére" kategóriában Mohács település nyerte el az első díjat "Az általános iskolai szegregáció megállításának stratégiája" című pályázatával. Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Budapest XIII. kerület "Mi leszek, ha nagy leszek, közösen együtt a mi XIII. kerületi tanodánkért" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére. A Budapesti Nyílt Társadalom Alapítvány 100 ezer forintos különdíjat ajánlott fel Uszka község részére „Magyar- cigány- és ukrán együttélés a Tiszaháton" címmel összefoglalt tevékenységük elismeréseként.

A „Megújuló energiaforrások használata és/vagy energiahatékonysági legjobb gyakorlatok" kategóriában Budapest XI. kerület (Újbuda) lett az első helyezett "Zöld Újbuda" című pályázatával. Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Hernád Önkormányzata a "Hőszivattyús fűtés és napkollektoros melegvízellátás a hernádi napközi otthonos óvodában és az általános iskolában" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére.
A „Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program keretében" témában Alsómocsolád győzött "Tovább-lépés a Baranyai Hegyhát megújulásáért - LEADER típusú fejlesztés a Sásdi Kistérségben" című pályázatával.

A TÖOSZ küldöttek különdíját kapta Domoszló önkormányzata. A község a Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program kategóriában pályázott a "Példa értékű összefogás Domoszló község fejlesztése érdekében" című projekttel.

Csorvás városa az ÖNKORPRESS Kiadó különdíját érdemelte ki "Egyenlőnek lenni az egyenlők között - Roma integráció, vissza az ősi cigány mesterségekhez" című pályázatával, egy digitális fényképezőgépet. A másik hasonló ÖNKORPRESS különdíjat Uszka község nyerte el.

Háromfa község ebben az évben a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület különdíját, egy két személyre szóló wellness hétvégét nyert "Roma társadalmi integráció kiteljesedése a településen" című projektjével. Hasonló különdíjban részesült Dénesfa "Használjuk fel a természet adta energiáinkat" című, valamint Taktaharkány település "Energiamegtakarítással a sok kicsi sokra megy" című munkájuk miatt.

A Magyar Posta által felajánlott különdíjakat, egy-egy személyes bélyeg kialakítására szóló csomagot nyert Örményes település "Megújuló energiaforrások" című munkájával és Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás "Mi" "miénk" "nekünk", de másokkal című pályázatuk miatt.

További információ

Kapcsolódó videó