Magyar Falu Program

magyar falu program

Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Egyéb forrásból

Minisztériumi szinten a szemétügy 2005. május 10. kedd, 22:36

Terepszemlét tartott a földművelési tárca a dénesfai illegális szeméttelepen.

Elviszik az olajoshordókat a határból 2005. május 06. péntek, 22:39

Elszállítják végre a veszélyes hulladéknak számító olajoshordókat a dénesfai határból.

Megmaradt az óvoda és még működik a posta 2004. augusztus 10. kedd, 22:32

Dénesfa eddig önálló intézményként működő óvodája szeptembertől már a beledi Általános Művelődési Központhoz tartozik. A változás miatt egy dolgozójától kénytelen megválni az önkormányzat.

Könnyes találkozások 2004. június 06. vasárnap, 02:16

Grófi vendégei voltak a napokban Dénesfának. A Cziráky család ma élő legidősebb tagja, gróf Cziráky Pál családjával látogatott el gyermekkora helyszínére, a dél-rábaközi faluba.

Emlékpavilon a Czirákyaknak 2004. május 20. csütörtök, 23:20

Napjainkban ünnepli fennállása félszázadik évfordulóját a dénesfai pszichiátriai rehabilitációs osztály. A kapuvári Lumniczer-kórház részeként működő intézmény múltjáról és jelenéről tudományos ülésen számoltak be.

Nem mindenki lelkesedik az összevonásokért 2004. április 19. hétfő, 23:15

A kistelepülések az oktatás helyben tartásáért és a községeknek kulturális bázist jelentő iskoláik megmaradásáért többféle szervezeti formával is kísérleteznek. Dénesfán például megtartották az alsó tagozatot, Rábakecöl viszont egyelőre ragaszkodik a teljes intézményhez.

Szinte a teljes jövedelmüket felélik minden hónapban. Szerényen telnek a mindennapok, de boldogok. A dénesfai ötgyermekes Győrvári család azt tartja: nem kérnek segélyt, megállnak a maguk lábán.

 

Kisbuszokkal gyarapodott négy község 2003. december 12. péntek, 23:02

Falugondnoki kisbuszokkal gazdagodott tegnap négy megyebeli kisközség. Hövej, Dénesfa, Répceszemere és Győrasszonyfa minisztériumi támogatással jutott a járművekhez, melyet elsősorban az idősek és a gyerekek vesznek majd igénybe.

A posta nem kötött szerződést Dénesfával 2003. december 08. hétfő, 22:59

Még ma sincs szerződés a Magyar Posta Rt. és Dénesfa önkormányzata között a helyi postahivatal közös működtetéséről. Ez a falu minisztériumi pályázatánál is hátrányt jelenthet.

Hövejen már a mobil posta „csenget”, Gyórón és Dénesfán még működik a hivatal önkormányzati támogatással. Az együttműködési szerződés határozatlan idejű, bármikor felmondható. Indoklás nélkül.

 

Falugondnoki buszt vesz Hövej és Dénesfa 2003. augusztus 24. vasárnap, 22:35

Falugondnoki busszal gazdagodik rövidesen Hövej és Dénesfa önkor- mányzata. A települések az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium pályázatán nyertek több millió forintos támogatást a beruházáshoz.

<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>
Oldal: 11 / 12