Európa a polgárokért

A « Európai állampolgárság- örökség a jövőnek- az Ákosfalvi testvértelepülések találkozója»
projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért”
program keretében

További információ :

Pályázati dokumentum letöltés

Utolsó hozzászólások
Dénesfa a Facebook-on is!

Községünkről...
A videó a videógalériában vagy a Youtube-on nagyobb méretben is megtekinthető

Hírek

Könnyes találkozások 2004. június 06. vasárnap, 02:16

Grófi vendégei voltak a napokban Dénesfának. A Cziráky család ma élő legidősebb tagja, gróf Cziráky Pál családjával látogatott el gyermekkora helyszínére, a dél-rábaközi faluba.

Emlékpavilon a Czirákyaknak 2004. május 20. csütörtök, 23:20

Napjainkban ünnepli fennállása félszázadik évfordulóját a dénesfai pszichiátriai rehabilitációs osztály. A kapuvári Lumniczer-kórház részeként működő intézmény múltjáról és jelenéről tudományos ülésen számoltak be.

Nem mindenki lelkesedik az összevonásokért 2004. április 19. hétfő, 23:15

A kistelepülések az oktatás helyben tartásáért és a községeknek kulturális bázist jelentő iskoláik megmaradásáért többféle szervezeti formával is kísérleteznek. Dénesfán például megtartották az alsó tagozatot, Rábakecöl viszont egyelőre ragaszkodik a teljes intézményhez.

Szinte a teljes jövedelmüket felélik minden hónapban. Szerényen telnek a mindennapok, de boldogok. A dénesfai ötgyermekes Győrvári család azt tartja: nem kérnek segélyt, megállnak a maguk lábán.

 

Kisbuszokkal gyarapodott négy község 2003. december 12. péntek, 23:02

Falugondnoki kisbuszokkal gazdagodott tegnap négy megyebeli kisközség. Hövej, Dénesfa, Répceszemere és Győrasszonyfa minisztériumi támogatással jutott a járművekhez, melyet elsősorban az idősek és a gyerekek vesznek majd igénybe.

A posta nem kötött szerződést Dénesfával 2003. december 08. hétfő, 22:59

Még ma sincs szerződés a Magyar Posta Rt. és Dénesfa önkormányzata között a helyi postahivatal közös működtetéséről. Ez a falu minisztériumi pályázatánál is hátrányt jelenthet.

Hövejen már a mobil posta „csenget”, Gyórón és Dénesfán még működik a hivatal önkormányzati támogatással. Az együttműködési szerződés határozatlan idejű, bármikor felmondható. Indoklás nélkül.

 

Falugondnoki buszt vesz Hövej és Dénesfa 2003. augusztus 24. vasárnap, 22:35

Falugondnoki busszal gazdagodik rövidesen Hövej és Dénesfa önkor- mányzata. A települések az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium pályázatán nyertek több millió forintos támogatást a beruházáshoz.

A jármű a német testvérközség adománya 2003. augusztus 09. szombat, 22:28

Kettős keresztet avattak és tűzoltóautót szenteltek fel a szombati falunapon Dénesfán. A jármű a németországi Hambrücken község adománya, a településsel a dénesfaiak testvéri kapcsolatot ápolnak.

Miközben rétestésztát nyújt, régi emlékeket idéz a fiatalkorról, a hadifogságról, a téeszről, a dénesfai búcsúkról. Horváth Lajos nyolcvanévesen is aktív életet él.

 

A dénesfaiak nem felejtik el jótevőiket 2003. február 17. hétfő, 02:00

A Cziráky család és a dénesfaiak sorsa évszázadokon át fonódott össze. Amikor a családtól elvették kastélyukat, akkor is a faluban maradtak és a helyiek adtak szállást a grófoknak.

<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 Következő > Utolsó >>
Oldal: 28 / 28